« Home | Voorjaar 2019 » | Wintersport » | 12 jaar » | Najaar/winter 2018 » | Zomervakantie » | April/Mei » | Verdrietig nieuws » | Oud en nieuw in Oostenrijk » | Weekendje weg » | Najaar 2017 » 

28 december 2019 

Laatste maanden/weken op de basisschool

Naast hockeyen (twee keer per week trainen en een keer een wedstrijd op zaterdag), turn je ook nog elke dinsdagavond bij de Hazelaar in een 2-uurs groep. Je vindt dit leuk, maar kiest er bewust voor om niet mee te doen met de clubkampioenschappen en besluit ook om volgend schooljaar met turnen te stoppen. Je weet niet goed hoe druk je het gaat krijgen met school en hoeveel vrije tijd je nog hebt en wilt zeker blijven hockeyen. Je hebt een ontzettend leuk team en ook 2 geweldige trainer/coaches: Nynke en Sofie. Aan het eind van het seizoen krijgen jullie op de club bbq een mooie foto van hun en ze gaan ook gezellig mee op jullie afsluitende teamuitje: naar de wipe-out in Tiel. Volgend jaar blijft Sofie jullie coach, maar Nynke gaat stoppen met coachen.
Je krijgt ook bericht van het Rodenborch College voor de zomervakantie; je bent definitief geplaatst in klas 1VB. Op een zaterdagochtend ga je al kennismaken met je nieuwe klas en mentor. Je hebt er 2 dit jaar; Bas *gym docent) en Madelon (lerares Frans). Mama gaat ook mee om kennis te maken. Je kent 2 meisjes van turnen en 1 van hockey en zit bij 1 jongen van de Hobbit in de klas. Maar dat maakt jou niets uit; bij het kiezen voor het Rodenborch heb je je helemaal niet laten leiden door wat je vriendinnen kozen. Stoer hoor. Bij de laatste weken van het schooljaar hoort natuurlijk het oefenen van de musical maar ook: het groep 8 kamp! Op de fiets zwaaien we jou woe-ochtend uit en fiets je via de Ijzeren man (water spellen dag) richting Helvoirt, waar de kamplocatie is. Je hebt er ontzettend veel zin in en boft met het weer. Mama ziet jou donderdagavond even, want dan is het enge laantje en is mama samen met de moeder van Fiene (Hanneke) een enge post onderweg. Bij het enge laantje is het de bedoeling dat je helemaal alleen een gemarkeerde route door het bos aflegt en onderweg kom je dan vaders/moeders/broers/zussen tegen die eng verkleed zijn of een enge 'act' hebben. Wij waren de laatste post dus je had al vrij snel door dat ik het was, maar mama hoorde aan je gegiechel dat je het toch wel spannend vond. Vrijdagmiddag kom je doodmoe maar heelhuids weer terug van het kamp. Hockeytraining vanavond lukt je niet meer...
Als afsluiting van de groep 8 disco's dit schooljaar wordt er vanuit SJV een groep 8 gala avond georganiseerd in Rosmalen. We gaan op zoek naar een mooi jurkje (dat is nooit zo heel gemakkelijk; kleren passen en uitzoeken met jou..) en dat vinden we. Mama doet je haar mooi, een beetje make up op en dan in stijl, met een super limousine naar het galafeest toe! Je stapt in bij de parkeerplaats van de AH in de Groote Wielen en na een extra rondje rijden sluiten jullie aan in de rij van gave auto's en vele limo's. Teun en mama wachten jou op en zien jou als een echte ster uitstappen en via de rode loper naar binnen gaan. Je hebt een gezellige avond. In juni vieren opa en oma Sparidans dat ze 50 jaar getrouwd zijn en ook nog 75 en 80 jaar zijn geworden (vorig jaar). Op een mooie locatie (De tuinen in Appeltern) komen er voor jou vooral veel onbekenden, maar vermaak jij je prima en vindt iedereen het leuk om de 3 kleinkinderen van opa en oma te zien. En dan is het afscheid van groep 8 bijna daar: de eindmusical! Teun ziet de musical tijdens schooltijd en Roos ook, maar papa, mama,en opa & oma komen naar de avondvoorstelling kijken. de musical gaat over een Franse camping en wat daar mis gaat. Jij speelt een tennismeisje en ziet er sportief uit in je witte sport outfit met een tennisracket vast. Er wordt mooi gezongen en gelachen; het is een groot succes. Na afloop deelt Carolien nog voor iedereen een kanjer-potlood uit met een praatje voor elk kind.
En dan is de laatste ochtend van de basisschool een van optredens voor jullie: alle kinderen van de school komen afscheid nemen en optreden voor groep 8 en zingen een afscheidslied. Tja en dan wandel je naar huis....en begint een dag eerder dan voor Teun de zomervakantie!! Je gaat een heerlijke vakantie tegemoet, met 3 weken Thailand met papa en daarna nog 2 weken op de boot met mama. Je sluit de vakantie af met de kindervakantieweek, ook de laatste voor jou want deze stopt na groep 8. Net zoals deze blog Lieke......mama heeft belooft deze voor jou te schrijven totdat je naar de middelbare gaat en die tijd is aangebroken. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en ik hoop dat je er later nog eens een blik op werpt. Dikke kus, mama



Over mij

Mijn Profiel
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from greenspanalanb. Make your own badge here.

Wie zijn er online

  • Louis
    Mijn huidige Skype status
  • Irene
    Mijn huidige Skype status
  • Bart
    Mijn huidige Skype status
  • Bas
    Mijn huidige Skype status
Powered by Blogger
and Papa