« Home | April/Mei » | Verdrietig nieuws » | Oud en nieuw in Oostenrijk » | Weekendje weg » | Najaar 2017 » | Schooljaar 2017-2018 » | Zomer » | Meivakantie » | Voorjaar » | Lola! » 

25 december 2019 

Zomervakantie

Deze zomervakantie ga je voor het eerst apart met papa en met mama op vakantie. Eerst ga je met mama mee met onze boot. We besluiten om naar Zeeland (Grevelingen) te gaan; daar zijn we al eerder geweest met de boot een paar jaar terug en dat is goed te bereiken met relatief weinig sluizen en je kunt ook nog lekker een dagje naar zee gaan. We starten in de Biesbosch, hoewel...voordat we daar zijn hebben we eerst nog panne op de Maas, uitgerekend op onze eerste dag. Ineens gaan er lampjes branden en piepen en lijkt er iets met de temperatuur van het koelwater niet in orde. Niet fijn midden op de Maas waar het gelukkig niet druk is en weinig stroomt en prachtig weer is. We liggen even stuurloos maar krijgen al gauw hulp van een speedboot die ons ziet zwaaien op het dek. Eerst zwaaien ze enthousiast terug, maar als ze zien dat we hulp nodig hebben komen ze langszij liggen. We krijgen een sleep tot een werkhaven aan de Maas in Raamsdonkveer waar we veilig kunnen aanmeren. Daar is toevallig een monteur en verleent 'eerste hulp' en hier mogen we overnachten. De monteur biedt aan de volgende ochtend ons verder te helpen en zonodig de boot uit het water te takelen mbt de bootlift zodat we de oorzaak kunnen achterhalen. Jullie kunnen gelukkig zwemmen in deze haven want het is prachtig weer. Na hulp en checks de volgende ochtend kunnen we onze vakantie met een gerust hart voortzetten en starten we in de Biesbosch. Altijd heerlijk daar. We vinden een mooie plek aan een eilandje met een strandje waar het heerlijk zwemmen en spelen is. Ook voor Lola is het fijn dat ze van boord kan en op het eilandje kan rondlopen. Als we iets in het water gooien zwemt ze ook af en toe. 's Avonds doen we een bijzondere ontdekking; er kruipt een enorme schildpad op het strand! Wauw echt bijzonder! Zij heeft eieren gelegd en is het gat aan het dichtmaken.
We besluiten op de heenweg richting Zeeland via Breda te varen op het Markkanaal. In Oosterhout hebben we een gezellige tussenstop en in Breda een speciale winkel-shop-stop voor jou en Roos. We gaan daar ook nog bowlen en nemen pizza's mee naar de boot uit de stad. Je kunt daar leuk liggen middenin de stad. Onderweg hebben we ook nog een paar mooie aanlegplaatsen waar het heerlijk zwemmen is (we boffen met het warme weer) en we ook fijn kunnen bbq-en. Hier is het water nog zoet! Als we aan het varen zijn helpen jullie mee door af en toe te sturen als mama naar de wc moet of helpen jullie met de lunch maken, koffie zetten, afwassen en natuurlijk in de sluis help je mee. We hebben tot het Grevelingen meer overigens maar 2 sluizen (Volkerak en bij Bruinisse).
Op het Grevelingen hebben we een heerlijke twee weken; we gaan van eiland naar eiland en doen af en toe moeten we aan het vaste land weer inkopen doen. We boffen echt ontzettend met het weer. We gaan ook af en toe naar het strand en naar Brouwersdam naar de mega water jump/glijbaan. Je duikt een mooie oranje/roze zeester op, vangt krabbetjes, hangt met de grote band achter de boot en zwemt, zwemt en zwemt. Papa komt ook nog een weekendje langs. Daarna varen we terug, na 3 weken weg te zijn geweest en gaat jullie zomervakantie verder met papa naar..... Frankrijk.
Papa heeft op verschillende locaties in Zuid Frankrijk Chambre-d'hotes geregeld waar jullie ook lekker zwemmen, het strand bezoeken en leuke stadjes waaronder Cannes. Heerlijk gebruind komen jullie terug na een vakantie van 5 weken in totaal! Traditiegetrouw sluit je de zomervakantie af met de kindervakantieweek. En dan ga je naar groep 8; je laatste jaar op de Hobbit als schoolverlater. Met kamp op het programma, de eindmusical, cito toets en definitieve schoolkeuze voor de Middelbare...



Over mij

Mijn Profiel
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from greenspanalanb. Make your own badge here.

Wie zijn er online

  • Louis
    Mijn huidige Skype status
  • Irene
    Mijn huidige Skype status
  • Bart
    Mijn huidige Skype status
  • Bas
    Mijn huidige Skype status
Powered by Blogger
and Papa